Rólam

Dobosi Andrea vagyok. Székesfehérváron dolgozom fitnesz edzőként 2004 óta.

Végzettségeim:

Sportrekreációs sportoktató (2000)

Spinning edző (2004)

Jóga oktató (2010)

Gerinctréner (2018)

NMPT tréner (2018)

Korrektív tréner, sportrehabilitációs edző (2022)


A mozgás és a sport szeretete számomra örök. Mondhatom, hogy a hobbim a hivatásom. Dolgoztam Székesfehérváron a nagy fitnesz termekben mint teremedző, óraadó, (Amazon Női fitnesz, A1 Magma, Cosmo Sport) béreltem és üzemeltettem női fitnesz és aerobic termet, (XS fitnesz) majd saját mozgásstúdiómban (Harmónia-Stúdió) az aerobic órák mellé a jóga mozgásrendszere is felkerült a palettámra. (Mandala Jógastúdió Nőijóga képzése 2010.) A folyamatos tanulás, fejlődés segít abban hogy jobb edző legyek, hogy örömmel és lelkesedéssel, megújult szemlélettel tudjam végezni a munkám. A fitnesz ipar is folyamatosan fejlődik, új órák és eszközök, irányelvek jelennek meg. Amíg régen elég volt „csak” fittnek és izmosnak lenni, ma már a szabadidő sportban is megjelent a mozgásszervi prevenció, korrekció. Az okos és tudatos edzés nem csak az élsportban van jelen, miért ne mozognál így.

Bene Máté gerincspecialista, gyógytornász, fizioterepeuta Gerincakadémiájának képzésein kezdtem el ebbe az irányba haladni. Több képzése után, 2018-ban lettem NMPT TRÉNER. A Natural Movement Pattern Training, a Természetes Mozgásminta Tréning egy komplex rendszer, mely a mozgásszervi problémákat nem helyileg kezelve próbálja megszüntetni. Az emberi testet egységében szemlélve korrigálja a hibás mozgásmintákat, és az idegrendszer működését a helyes irányba terelve segít a gerinc és ízületi problémák megelőzésében. Az ő képzéseinek hatására változott meg edzői gondolkodásom, és indultam el azon az úton, ahol a prevenciós szemléletű edző már ott meglátja a problémát ahol még nincs is panasz. A vendég testtartása és mozgása rengeteg információval szolgálhat, csak látni kell őket.

Újvári-Rajnai Kata gyógytornász, sportrehabilitációs szakember, a Fitnesz Akadémia tanárának oktatásában 2022-ben végeztem mint KORREKTÍV TRÉNER. (régi neve, rehabilitációs mesteredző) Feladata a leggyakrabban előforduló sérülések, ortopédiai elváltozások felismerése, prevenciója, rehabilitációja edzői szinten, szükség esetén konzultálva orvossal és gyógytornásszal. A szabadidő és élsportban egyaránt használható Korrektív tréning tartalmazza a klasszikus gyógytorna elemeit, napjaink kutatási eredményeit és a korszerű rehabilitációs módszereket. Az átfogó mozgáselemzés és állapotfelmérés után, a személyre szabott terápiás tervvel dolgozunk az adott probléma ellen.

Egyéni és kis létszámú csoportos óráim, online programjaim anyagában egyaránt szerepelnek a tanultak. Fontosnak tartom még megtanítani minden vendégemnek, hogy a hétköznapokban végzett mozgásai és szokásai milyen összefüggésben állhatnak mozgásszervi problémájának kialakulásával, megszüntetésével, megelőzésével.